Morgen ga ik echt!

Morgen ga ik echt!
6 februari 2018 koewegjezwolle
In Geen categorie
Morgen ga ik echt!

Gisteren trok ik een sprintje aan het eind van de midwintermarathon. Maar vandaag was er ineens ook de eindsprint van mijn hardloopteken-marathon. De illustraties voor ‘Morgen ga ik echt!’ zijn af! Wat en heerlijk gevoel.  Corien Oranje heeft geweldig geduld gehad, want wat was het soms chaotisch werken met mij…. Echt een proces, zullen we maar zeggen. We hebben samen bedacht dat dit boek er gewoon moest komen. We hebben eindeloos plannen verzonnen en koffie gedronken. Corien is zelfs gaan hardlopen om dit boek te kunnen schrijven. En nu is ze verslaafd. Dus kijk maar uit…  Gelukkig was er al snel ook uitgeverij Kok die vertrouwen had in dit ongebruikelijke boek. Een hardloopboek dat voor de helft uit illustraties bestaat zie je niet zo vaak, toch? Hoe krijg je ooit al die verschillende onderwerpen, tekeningen, columns en interviews met hardloop-experts in één samenhangend boek? Nu alle teksten en tekeningen op volgorde liggen en alle losse eindjes aan elkaar zijn geknoopt, ziet het er ineens heel logisch uit. De weken waarin ik in lichte paniek dacht dat het boek nooit af zou komen en dat niemand het leuk zou vinden, kan ik me bijna niet meer voor de geest halen.  Nu is er alleen maar euforie en adrenaline, heerlijk! Ok, de handgeschreven letters moeten nog even opnieuw en hier en daar komen wat digitale aanpassingen. Jonathan van Jore ontwerp zorgt weer voor een frisse vormgeving. En als het boek in Mei van de pers rolt gaan we echt feest vieren!

Ik mijmer met het afsluiten van dit grote project even over afgelopen jaar. 2017 was een jaar van opbouw, waarin ik alle ellende van 2016 ver achter me kon laten.  Ziekenhuisbezoeken, chemotherapie en kanker het lijkt al weer zo lang geleden… Door het hardloopboek heb ik op eigen tempo afgelopen jaar mijn werk weer op kunnen pakken. En nu vandaag is er vooral dankbaarheid omdat er weer zoveel energie is en zoveel gezondheid en zoveel bruisende nieuwe plannen. Kom maar op met het volgende boek!