Zoekbijbel | zoekboek

Zoekbijbel

Zoekbijbel

In dit grote zoekboek vind je acht schitterende zoekplaten over bekende personen uit de bijbel. Kun jij David vinden als hij op de schapen past? Zie je hem vechten met Goliat en meedansen achter de ark? Vind de plaatjes, lees de verhalen en kom steeds meer te weten over belangrijke mensen uit de bijbel!
Bij dit boek is een leuke workshop ontwikkeld, te boeken via De Schrijverscentrale.

Verschijningsdatum | 2015
Opdrachtgever | Royal Jongbloed
Auteur | Corien Oranje
ISBN | 9789089120793

Bestellen

Wat anderen zeggen over de Zoekbijbel

“Veel kinderen houden van details en houden van ‘zoekboeken’. Het verklaart het succes van de zogenaamde Wally-boeken. Dit soort boeken zijn nog niet erg aanwezig in de categorie bijbels, daarom is deze Zoekbijbel een prachtige aanvulling. Door de aanpak van Corien Oranje en Marijke ten Cate zullen veel kinderen in de basisschoolleeftijd gecharmeerd zijn van dit boek.”

christelijkekinderboeken.nl

“Een prachtig, veelzijdig en creatief boek om uit voor te lezen en mee te werken, thuis, in de kerk of op school. “

ND

Schetsen

Het was een geweldige uitdaging om alle details uit te zoeken en te verzinnen voor de Zoekbijbel. Welke dieren leefden er in de tijd van Jacob? Welke bomen groeiden er in Israël? Hoe teken ik de tempel in Jeruzalem? Vooral het bedenken van de kinderen en dieren die door het hele boek heen rennen en spelen vond ik geweldig om te doen. Alles tekende ik in mijn schetsboek. Het werd één groot chaotisch naslagwerk.
Na deze eerste schetsfase was het zaak om alle leuke details, mensen en scènes in de zoekplaten samen te voegen. Ik tekende de zoekplaat daarom eerst grofweg in sfeer en kleur en daarna pas op het grote formaat alle details er in. Al dit voorwerk heeft geholpen om de platen in één keer goed uit te werken zoals ze nu te zien zijn in het boek.

Schets,

stap voor stap

Esther

Hier zie je de dubbele pagina die na de grote zoekplaat over Ester komt, met verhalen die passen bij de scènes uit de grote plaat. Leuk om zelf te lezen én om samen op te zoeken.

Jakob

Voor jonge kinderen kan de Zoekbijbel als voorleesboek gebruikt worden. Zo zie je op de flap over Jacob een gedichtje maar ook een voorleesverhaal. Ben je zes jaar of ouder, en wil je liever zelf lezen? Op de dubbele pagina na de zoekplaat van Jacob vind je alle verhalen die passen bij de scènes uit de grote plaat.

Projectbeelden

© 2016 Marijke ten Cate Illustraties

000