Zoekbijbel | zoekboek

Zoekbijbel

Dit is de Zoekbijbel in een nieuw jasje, namelijk als groot kartonboek! Speciaal voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar. In acht megazoekplaten zijn heel veel verschillende scenes uit bijbelverhalen verwerkt. Meer dan 75 verhalen zijn terug te vinden in kleurrijke platen vol bijbelse details met humor. De Zoekbijbel is opgebouwd rond de verhalen van bekende bijbelse personen: Adam & Eva, Jakob, Jozef, Mozes, David, Ester, Jezus en Petrus.

Verschijningsdatum | 2015
Opdrachtgever | Royal Jongbloed
Auteur | Corien Oranje
ISBN | 9789089122261

‘Zoekbijbel’ is verkrijgbaar via het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap
Prijs: €13,95

Bestellen

© 2016 Marijke ten Cate Illustraties

Wat anderen zeggen over de Zoekbijbel

“Veel kinderen houden van details en houden van ‘zoekboeken’. Het verklaart het succes van de zogenaamde Wally-boeken. Dit soort boeken zijn nog niet erg aanwezig in de categorie bijbels, daarom is deze Zoekbijbel een prachtige aanvulling. Door de aanpak van Corien Oranje en Marijke ten Cate zullen veel kinderen in de basisschoolleeftijd gecharmeerd zijn van dit boek.”

christelijkekinderboeken.nl

“Een prachtig, veelzijdig en creatief boek om uit voor te lezen en mee te werken, thuis, in de kerk of op school. “

ND

Schetsen

Het was een geweldige uitdaging om alle details uit te zoeken en te verzinnen voor de Zoekbijbel. Welke dieren leefden er in de tijd van Jacob? Welke bomen groeiden er in Israël? Hoe teken ik de tempel in Jeruzalem? Vooral het bedenken van de kinderen en dieren die door het hele boek heen rennen en spelen vond ik geweldig om te doen. Alles tekende ik in mijn schetsboek. Het werd één groot chaotisch naslagwerk.
Na deze eerste schetsfase was het zaak om alle leuke details, mensen en scènes in de zoekplaten samen te voegen. Ik tekende de zoekplaat daarom eerst grofweg in sfeer en kleur en daarna pas op het grote formaat alle details er in. Al dit voorwerk heeft geholpen om de platen in één keer goed uit te werken zoals ze nu te zien zijn in het boek.

Schets,

stap voor stap

Zoek

Door het hele boek heen kunnen de lezers op zoek gaan naar verschillende kinderen en dieren die door het boek heen verstop zijn. Zoals dit meisje met haar ezel.

Projectbeelden

© 2016 Marijke ten Cate Illustraties

000