Prentenbijbel – kinderbijbel

Prentenbijbel

De Prentenbijbel is een omvangrijk prentenboek met meer dan honderddertig paginavullende illustraties en bijbelverhalen. Hij is geschreven in eigentijdse, kindgerichte taal. De warme en kleurrijke illustraties zijn paginagroot en laten ook details zien die niet in het verhaal voorkomen. Zo vertellen tekst en illustratie samen het verhaal van de schepping tot aan de dag dat Jezus terug zal komen. De Prentenbijbel is inmiddels in 11 talen verschenen. Vernieuwde editie!

Verschijningsdatum | 23 mei 2023
Opdrachtgever | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap
Auteur | Sylvia Vanden Heede
ISBN | 9789089122780

Prijs: €34,95

Bestel nu

© 2016 Marijke ten Cate Illustraties

Wat anderen zeggen over de Prentenbijbel

“De prachtige tekeningen in mooie kleuren zijn gedetailleerd en sfeervol; er is heel veel te bekijken. Een bijzondere aanwinst voor kinderen van 4-8 jaar en hun ouders.”

NBD Biblion

“De Prentenbijbel steekt met kop en schouders uit boven zijn soortgenoten.”

Nederlands Dagblad

“De Prentenbijbel biedt heel veel kijkplezier en is heerlijk om voor te lezen. Hij is van deze tijd en nu al een klassieker.”

Jan Riemer, boekhandelaar

Schetsen

Anders dan bij een ‘gewoon’ prentenboek had ik bij het illustreren van de bijbel ineens te maken met een enorme bagage van tekenaars en kunstenaars die de verhalen in het verleden al prachtig hebben verbeeld. Hoe voeg ik hier ooit nog iets aan toe? Hoe wil ik Jezus verbeelden? Ik heb tijdens het schetsen steeds voor ogen gehouden dat ik kinderen wil laten kennismaken met het verhaal van God en de mensen op een manier die lucht, leven en liefde ademt. Met eerlijke emoties, maar ook gezellige en grappige details.

Projectbeelden

© 2016 Marijke ten Cate Illustraties

000