Morgen ga ik echt – Hardloopboek

Hardloopboek - Morgen ga ik echt

Morgen ga ik echt

Hardloopboek

Nog een boek over hardlopen?

Ja. Want dit boek was er nog niet.

Een boek voor vrouwen die net als ik houden van de leuke dingen van het leven, van bourgondisch eten, van gezelligheid, van chocola en van Netflix kijken.

Want ik heb tot mijn verbazing ontdekt dat je óók als je helemaal niet sportief bent en het veel te druk hebt en ’s avonds uitgeput op de bank zit met je wijn en je chips, toch kunt veranderen in een hardloper. En dat je er dan ook nog superveel plezier uit kunt halen. En toen dacht ik: dat is voor meer vrouwen weggelegd.

In samenwerking met Corien Oranje

Verschijningsdatum | 8 mei 2018
Opdrachtgever | Kok
ISBN | 9789043529228

‘Morgen ga ik echt’ is verkrijgbaar via bol.com
Prijs: €10,-

Bestel nu

© 2018 Marijke ten Cate Illustraties

Dit is geen boek voor de perfecte #fitgirl. Dit is het hardloopboek voor de normale vrouw. De iets te gezellige doorwerker, zeg maar. Die vrouw wil ik inspireren met dit boek. Want eerlijk waar: als ik kan hardlopen, dan kan iedereen het.

.

Het boek

.

Het proces

Waar een idee en een paar grappige schetsjes toe kunnen leiden…

De eerste schetsen voor dit hardloopboek lagen al een tijd op de plank. Steeds waren er weer belangrijkere opdrachten en projecten. Tot ik ziek werd. Borstkanker. BAM! Dat had effect op alles. Hardlopen en heeft me in die tijd geholpen om er doorheen te komen. Daardoor begon het idee voor dit boek ook weer te kriebelen. ‘Morgen ga ik echt!’ heb ik op mijn eigen tempo kunnen ontwikkelen en uitvoeren. 

Zo heb ik mijn illustratiewerk weer op kunnen pakken na een hele lastige periode. Corien Oranje schreef de teksten en is zelfs begonnen met hardlopen voor het boek. We hebben de vorm en inhoud samen uitgedacht. Dat was een heerlijk, en soms ook chaotisch process. De tekenstijl in dit boek is wat losser en directer dan mijn eerdere werk. Door serie’s met snelle tekeningen te maken die grotendeels afhankelijk zijn van toeval en trefzekerheid vond ik weer de spontaniteit en het gevoel terug waar ik al een tijdje naar op zoek was.

000