Schoolbezoeken

Schoolbezoeken

Wil je een kijkje in de illustratieve-teken-keuken? of een leuke workshop? Graag kom ik langs op jullie school of in de bibliotheek om te vertellen over mijn werk. Ik laat dan zien hoe leuk het is om illustrator te zijn. En vertel over hoe je een prentenboek verzint, schetst en uitwerkt.
Lekker zingen, lachen en bewegen? Bij verschillende prentenboeken hebben we een voorstelling voor peuters en kleuters. Samen met Daniëlla Snijders trek ik het land door met muzikaal-tekentheater.
Meer weten? mail: info@marijketencate.nl

U kunt mij boeken via De Schrijverscentrale

Boek een workshop

Aanbod schoolbezoeken

Schoolbezoek

Groep 0 – 8

Met een map vol schetsen, ja-dat doe ik nog steeds op papier-kom ik langs. Ik lees voor uit eigen werk en geef een tekendemonstratie. Vanaf groep 3 is er aan het eind een tekenopdracht. Voor kleuters heb ik een interactieve vorm waarbij we samen een kunstwerk maken bij een prentenboek. Zo maken zij spelenderwijs kennis met het maakproces van een prentenboek.

 

Meer informatie aanvragen   Direct boeken

Workshop bij Prentenbijbel of Zoekbijbel

Groep 3 – 8

Ervaar hoe interessant het is om beeldend met de bijbel bezig te zijn!
Ik vertel over het proces van schets tot illustratie, naar aanleiding van platen uit de Prentenbijbel of Zoekbijbel. Ook geef ik een demonstratie met verschillende tekenmaterialen die we tijdens de opdracht gaan gebruiken. De groep maakt samen een reuzegrote illustratie bij een bijbelverhaal. Samenwerken en aansluiten is de uitdaging van deze opdracht.

 

Meer informatie aanvragen   Direct boeken

Voorstelling bij een prentenboek

Peuters/kleuters

Tijdens dit muzikale tekentheater kunnen kinderen meezingen, lachen en bewegen. Alle zintuigen worden geprikkeld. Tijdens de voorstelling maak ik grote tekeningen die aansluiten bij het prentenboek.

Voor onderwijs uit regio Zwolle: je kan boeken via Stadkamer.

 

Meer informatie aanvragen   Direct boeken

Reacties na voorstellingen

  • Ik ben helemaal geïnspireerd, ik moet gewoon vaker zingen in de klas!
  • Eindelijk een voorstelling die écht aansluit bij peuters en kleuters. Sterk in zijn eenvoud.
  • Wat prachtig om te zien dat jullie jonge kinderen zó weten te boeien.