Schoolbezoeken

Schoolbezoeken

Wil je een kijkje in de illustratieve-teken-keuken? of een leuke workshop? Graag kom ik langs op jullie school of in de bibliotheek om te vertellen over mijn werk. Ik laat dan zien hoe leuk het is om illustrator te zijn. En vertel over hoe je een prentenboek verzint, schetst en uitwerkt.
Lekker zingen, lachen en bewegen? Bij verschillende prentenboeken hebben we een voorstelling voor peuters en kleuters. Samen met Daniëlla Snijders trek ik het land door met muzikaal-tekentheater.
Meer weten? mail: info@marijketencate.nl

U kunt mij boeken via De Schrijverscentrale

Boek een workshop

Aanbod schoolbezoeken

Voorstelling bij Slaap kindje slaap

Baby’s peuters

Deze muzikale tekenvoorstelling hoort bij het liedjesprentenboek ‘Slaap kindje slaap’. Peuters mogen lekker bewegen, zingen en swingen bij de liedjes uit het boek. Daniëlla Snijders heeft jarenlange ervaring met peuters en muziek en weet peuters en baby’s op een hele natuurlijk manier te boeien met muziek. Marijke tekent intussen vliegensvlug illustraties bij de liedjes. Omdat de handjes daarvan gaan jeuken, is er ook een reuzegroot papier op de grond waar de dreumesen en peuters samen op mogen zitten, spelen en tekenen. Vanwege het open karakter van deze activiteit is deze zeer geschikt voor dreumesen, peuters en hun ouders. Baby’s zijn ook van harte welkom!

Wanneer deze activiteit in de boekhandel georganiseerd wordt is het mogelijk om een uitgebreide signeersessie af te spreken waarbij Marijke voor iedereen die een boek meeneemt een mooie tekening maakt.

Onderwijs uit de regio Zwolle kan boeken via Stadkamer (link komt nog).

Meer informatie aanvragen   Direct boeken

Schoolbezoek

Groep 0 – 8

Met een map vol schetsen, ja-dat doe ik nog steeds op papier-kom ik langs. Ik lees voor uit eigen werk en geef een tekendemonstratie. Vanaf groep 3 is er aan het eind een tekenopdracht. Voor kleuters heb ik een interactieve vorm waarbij we samen een kunstwerk maken bij een prentenboek. Zo maken zij spelenderwijs kennis met het maakproces van een prentenboek.

 

Meer informatie aanvragen   Direct boeken

Workshop bij Prentenbijbel of Zoekbijbel

Groep 3 – 8

Ervaar hoe interessant het is om beeldend met de bijbel bezig te zijn!
Ik vertel over het proces van schets tot illustratie, naar aanleiding van platen uit de Prentenbijbel of Zoekbijbel. Ook geef ik een demonstratie met verschillende tekenmaterialen die we tijdens de opdracht gaan gebruiken. De groep maakt samen een reuzegrote illustratie bij een bijbelverhaal. Samenwerken en aansluiten is de uitdaging van deze opdracht.

Onderwijs uit de regio Zwolle kan boeken via stadkamer (link komt nog).

Meer informatie aanvragen   Direct boeken

Voorstelling bij ‘Wie heeft de dikste billen?’

Peuters/kleuters

Tijdens dit muzikale tekentheater kunnen kinderen meezingen, lachen en bewegen. Alle zintuigen worden geprikkeld. Tijdens de voorstelling maak ik grote tekeningen die aansluiten bij het prentenboek.

Voor onderwijs uit regio Zwolle: je kan boeken via Stadkamer.

 

Meer informatie aanvragen   Direct boeken

Reacties na voorstellingen

  • Ik ben helemaal geïnspireerd, ik moet gewoon vaker zingen in de klas!
  • Eindelijk een voorstelling die écht aansluit bij peuters en kleuters. Sterk in zijn eenvoud.
  • Wat prachtig om te zien dat jullie jonge kinderen zó weten te boeien.